Glutenfritt Hamburgerbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

  • Jästid 30 min
  • Stor sats, 16 stycken.
  • Glutenfri mjölblandning

Glutenfritt hamburgerbröd är alltid bra att ha i frysen, speciellt på sommaren. Tänk dig att få ta med dina egna hamburgerbröd till nästa grillkväll istället för att köpa de där tråkiga torra brödet i butiken. Du kommer ha så stor nytta och spara massa tid och pengar inför framtiden genom att baka ditt egna glutenfria hamburgerbröd.

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 1,1 dl fin glutenfri mjölblandning

Pensling: Ägg
Garnering: Sesamfrön

Gör såhär:

  1. Smula ner jästen i degbunken.
  2. Värm mjölken och olja till fingervärme, 37 grader, och häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Blanda ner fiberhusk, Rör om och låt svälla 10 minuter.
  4. Tillsätt salt och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen. Arbeta väl i maskin eller för hand.
  5. Täck över med bakduk och låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter.

Utbakning

  1. Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl.
  2. Dela degen och forma varje del till en längd och dela den i lika stora bitar. 16 st.
  3. Rulla till jämna släta bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem ytterligare.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.
  6. Grädda mitt i ugnen på 250 grader, 10-12 minuter.
  7. Låt hamburgerbröden svalna under bakduk.