Glutenfritt knäckebröd

Glutenfritt knäckebröd fullt med fibrer

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Baktid ca 30 min
  • Täcker en plåt

Glutenfritt knäckebröd är en delikatess som garanterat kommer höja nivån vid nästa tillställning. Detta receptet är dessutom väldigt enkelt och brödet är färdigt på bara 30 minuter. När du bakar knäckebröd med fiberHUSK ska du inte låta degen stå utan fördela den på bakplåten med detsamma, annars sväller fiberhusk upp för mycket och degen blir degig. Toppa knäckebrödet med pumpafrön innan du gräddar i ugnen.

Ingredienser

  • 35 g fiberHUSK
  • 50 g chiafrön
  • 50 g mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • ½ dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • eventuellt pumpafrön till topping

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn) och lägg bakplåtspapper på en plåt. Ha lite extra bakplåtspapper vid sidan av.
  2. Blanda alla ingredienserna i en skål och vänd runt snabbt. Fördela därefter smeten på bakplåtspapperet i ett jämnt och tjockt lager och garnera med pumpafrön om du vill.
  3. Grädda i ugnen i cirka 22-25 minuter.
  4. Dela knäckebrödet i lagom stora bitar så fort det kommer ut ur ugnen.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu