Glutenfritt knäckebröd

Glutenfritt knäckebröd full med fibrer

  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Baktid ca 30 min
  • Täcker en plåt

Ingredienser

  • 35 g Fiber HUSK®
  • 50 g chiafrön
  • 50 g mandelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • ½ dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • eventuellt pumpafrön till topping
  1. Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn) och lägg bakplåtspapper på en plåt. Ha lite extra bakplåtspapper vid sidan av.
  2. Blanda alla ingredienserna i en skål och vänd runt snabbt. Fördela smeten på bakplåtspapperet i ett jämnt och tjockt lager. Garnera eventuellt med pumpafrön.
  3. Ta bort det översta bakplåtspapperet och grädda i ugnen i cirka 22-25 minuter.
  4. Dela knäckebrödet i lagom stora bitar så fort det kommer ut ur ugnen.

Tips! När du bakar knäckebröd med Fiber HUSK® ska du inte låta degen stå. Fördela den på bakplåten med detsamma, annars sväller Fiber HUSK® upp för mycket och blir degig. Toppa knäckebrödet med pumpafrön innan du gräddar i ugnen.

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu