Baka eget glutenfritt korvbröd

  • Naturligt glutenfria råvaror
  • Klara på mindre än 60 min
  • Ca 8-1o st

Riktigt gott glutenfritt korvbröd som går snabbt att göra själv. Bakat på helt naturligt glutenfria råvaror seglar detta korvbröd upp som en av sommarens favoriter skulle vi tro så se till att vara förberedd på att dela med dig av receptet. Gör ett storbak innan sommaren, frys in bröden och ta fram när det ska grillas. Byt ut vanlig mjölk mot ett vegetabiliskt alternativ så kan även den laktosintoleranta ta del av ditt glutenfria korvbröd.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl valfri mjölk
  • 1/2 dl kokosmjöl, alt. sesammjöl
  • 1 dl teffmjöl, alt. bovete – eller quinoamjöl
  • 1 dl fiberfin, kan bytas ut mot potatismjöl
  • 1/2 dl kikärts – eller linsmjöl
  • 1 1/2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa örtsalt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250C.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken i dom med dom torra ingredienserna till en slät och jämn smet. Låt stå i 10-15 min.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smeten ska nu vara så tjock att du med fuktade händer kan forma ca 8-10 st korvbröd som du lägger på plåten.
  5. Sänk ugnen till 200C och sätt in bröden. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills bröden har en gyllene yta och är ”stumma” när du känner på dom.
  6. För att se bilder på hur smeten ska se ut samt hur du formar bröden, se det här inlägget (klick).

Recept av Hanna Göransson. Författare till b.la. boken Friendly Food och driver bloggen “Hur bra som helst”.