Glutenfritt majsknäcke

Glutenfritt majsknäcke

  • Knaprigt knäcke till lunchen
  • Gräddning 60 min
  • Ingredienser till en plåt

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk gurkmejakrydda
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk Fiber HUSK®
  1. Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olivolja, blanda
    allt.
  3. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper (lägg ett bakplåtspapper över också för
    att kunna släta ut smeten så mycket och så tunt som möjligt) och toppa med flingsalt.
  4. Grädda i ugnen cirka 1 timme på 150 grader (håll lite koll ifall att det ser klart ut
    tidigare).
  5. Ta ut knäcket, låt det svalna och bryt i lagom stora bitar. Ät med smör och något
    smarrigt pålägg. Varför inte med smör, ägg, flingsalt och lite gräslök?

Recept av Johanna Håkansson, www.magiskmat.sporthalsa.se
Instagram: @magiskmat.nu