Low Carb Stenåldersbröd

LCHF – Stenåldersbröd

  • Låg kolhydrathalt
  • Utan jäst
  • En stor brödform

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl linfrön, malet till fint mjöl
  • 1 dl hela solrosfrön
  • 1 dl hela sesamfrön
  • 1 dl hela pumpafrön
  • 1 dl EKO psyllium
  • 3 tsk grovt havssalt
  • 2 dl riven squash (ca en halv squash)
  • 5 ägg
  • 1/2 dl olivolja
  1. Sätt ugnen på 160°
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Rör sedan samman de torra ingredienserna med squash och olivolja, tillsätt sedan äggen.
  4. Rör om blandningen väl och häll sedan allt i en brödform.
  5. Grädda i ugnen ca 60 min.


Recept från Tatjana Albinus, fler recept finns på lowcarb.dk

Leave a Reply