Hamburgerbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

  • Jästid 30 min
  • Stor sats, 16 stycken.
  • Glutenfri mjölblandning

Ingredienser:

ca 16 st

50 g jäst
5 dl mjölk
1/2 dl olja
1 msk fiberHUSK
1 tsk salt
1-1,1 fin glutenfri mjölblandning (Semper eller finax)

Pensling: Ägg
Garnering: Sesamfrön

  1. Smula ner jästen i degbunken.
  2. värm vatten och olja till fingervärme, 37 grader och häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Blanda ner fiberhusk, Rör om och låt svälla 10 minuter.
  4. Tillsätt salt och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen. Arbeta väl i maskin eller för hand.
  5. Täck över med bakduk och låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter.

Utbakning

  1. Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl.
  2. Dela degen. Forma varje del till en längd och dela den i lika stora bitar. 16 st.
  3. Rulla till jämna släta bullar. Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem ytterligare.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö.
  6. Grädda mitt i ugnen på 250 grader, 10-12 minuter.
  7. Låt hamburgerbröden svalna under bakduk.