Julbröd i långpanna

Julbröd med julmust och kryddor

Ingredienser:

  • 1/2 pkt röd jäst
  • 33 cl julmust
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olja (inte oliv)
  • 1 msk FiberHUSK®
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald pomerans
  • 1 tsk mald fänkål
  • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 dl russin
  • 1 dl kesella
  • 2 dl 100 % rena havregryn
  • 1/2 dl pofiber
  • 450 – 500 g glutenfri mjölmix

Värm julmust, vatten och olja till 37°C.

Rör ut jästen och blanda i FiberHUSK®. Låt svälla i 10 minuter.

Blanda i resten av ingredienserna. Arbeta degen väl med hjälp av assistent eller matberedare. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Smörj en långpanna 30 x 40 cm eller två mindre ugnsformar och bröa med pofiber. Ha i degen i formen och låt jäsa 30 – 40 minuter under bakduk. Grädda i 200° i 25 – 30 minuter.

Rör ut 1 msk mörk sirap med 1 msk vatten och pensla det varma brödet. Låt svalna under bakduk.

Recept av Tina Redlund

Leave a Reply