Kanelbullar (Blohm och Frej)

ca 20 st

fiberhusk xantangummiIngredienser:

150 g Rismjöl
50 g Majsmjöl
150 g Potatismjöl
100 g Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt
75 g Smör
350 g Mjölk
20 g Jäst
10 g Xantangummi
10 g fiberHUSK®

Fyllning:

150 g Rumsvarmt smör 250 g Strösocker
25 g Kanel

Dekoration: 1 Ägg, Pärlsocker.

  • Lägg alla ingredienser utom fiberHUSK® och xantangummi i en bunke
  • Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter
  • Tillsätt fiberHUSK® och xantangummi och vispa i ytterligare 2 minuter så det blandas väl
  • Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5-2 timmar
  • Stjälp upp degen på mjölat underlag
  • Kavla eller tryck ut till en rektangel
  • Blanda kanel, socker och smör och bred över degen
  • Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 20 bitar
  • Lägg bullarna i formar och låt jäsa ytterligare ca 1 timme
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
  • Värm under tiden ugnen till 200 grader
  • Grädda i ca 15 minuter

Receptet av Maria Blohm och Jessica Frej, som också har skrivit flera mycket bra recept-böcker med glutenfria recept.

  1. ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”, 2013 ICA bokförlag.
  2. ”Nytt fikakbröd – baka gott utan gluten”, 2014 ICA bokförlag.
  3. ”Laga Nytt – pasta, pizza, paj och pirog utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.
  4. ”Baka Nytt – ännu godare bröd utan gluten”, 2015 Massolit bokförlag.

Kanelbullar, foto Christina Sundien boken ”nytt fikabröd, baka gott utan gluten”.