Korvbröd

Glutenfritt korvbröd

  • Jästid ca 60 min
  • Glutenfri mjölblandning
  • Ca 20 stycken

Ingredienser:

Ca 20 st

50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 msk fiberHUSK
1 tsk salt
1/2 tsk hjorthronsalt
1-1,1 liter fin glutenfri mjölblandning (Semper eller finax)

  1. Smula ner jästen i degbunken.
  2. Värm vatten och olja till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Blanda ner fiberhusk och rör om. Låt stå och svälla 10 min.
  4. Tillsätt salt, hjorthronsalt och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen. Arbete väl i maskin eller för hand.
  5. Tack över med bakduk och låt jäsa i bunken ca 30 minuter.

Utbakning:

  1. Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl.
  2. Dela degen och forma varje del till en längd. Platta till den så att den blir 10-12 cm bred.
  3. Skär bitar tvärs över med en vass kniv. Lägg degbitarna med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper.
  4. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen på 250 grader, 6-8 minuter.
  6. Låt korvbröden kallna under bakduk.