Ägg och Glutenfria Matmuffins

Grundrecept för glutenfria och äggfria matmuffins

  • Ägg och glutenfria
  • Tillsätt eget innehåll
  • Ca 6 stycken

Fantastiska matiga muffins som passar perfekt att ha med på ett buffébord vid en festlig middag, eller att ta med till ett knytkalas, eller varför inte en helt vanlig vardagskväll serverat med en god sallad. Receptet är både ägg- och glutenfritt.

Ingredienser

  • 200 g vatten
  • 2 tsk fiberHUSK
  • 50 g majsmjöl
  • 50 g rismjöl
  • 50 g polenta
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 30 g olja utan smak, t.ex. rapsolja
  • 1 schalottenlök
  • 10 g fryst eller färsk persilja
  • 50 g riven ost
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader under/övervärme
  2. Blanda fiberHUSKEN och vattnet med en gaffel och ställ åt sidan för att svälla
  3. Blanda samman alla torra ingredienser
  4. Tillsätt oljan och fiberHUSK-blandningen, som nu är som en gelé, och vispa under några minuter så att allt blandas väl och blir lite luftigt. Du kan med fördel använda en elvisp eller hushållsassistent
  5. Hacka schalottenlöken fint och tillsätt i smeten tillsammans med persilja och ost, blanda under en halv minut så att allt är väl blandat
  6. Grädda muffinsen i 18-20 minuter i 200 grader varmluft eller 225 grader över/undervärme
  7. Låt svalna något innan du äter dem

Tips! Du kan använda detta recept som grundrecept och tillsätta vad du vill. Tex, bacon, kycklingbitar, broccoli, spenat eller annat smarrigt.

 

Recept och foto av Maria Blohm