Tekakor

Mjuka, goda tekakor är mångas favoritbröd och de gör sig väl tillsammans med en kopp te, kanske uppkrupen i soffhörnet med en god bok.

Ingredienser tekakor:
8 stycken

500 g mjölk
12 g jäst
20 g olja
20 g sirap
100 g glutenfritt havremjöl
140 g bovetemjöl
1 tsk salt
2 kryddmått brödkrydda
20 g fiberHUSK®

Sätt ugnen på 200°

• Vispa ner jästen i mjölken
• Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg
• Låt degen jäsa i bunke övertäckt med plast i ca 3 timmar
• Olja in händerna och bänken väl.
• Skär degen i 8 bitar, rulla till bollar
• Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
• Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 min
• Grädda i 15 minuter
• Låt svalna

Recept av Jessica Frej och Maria Blohm från nya receptboken “Nytt Bröd – baka gott utan gluten”.
Bild av Filippa Tredal.