Vitlöksbaguetter

Franska vitlöksbaguetter med härlig smak. Små fina vitlöksbaguetter att bjuda till frukost eller ha med som mellanmål med friskt pålägg. Saftiga och glutenfria.

Ingredienser vitlöksbaguetter:

10 gram jäst
4 dl kallt vatten
2 vispade ägg
1 1/4 dl olivolja
2 tsk havssalt
4 pressade vitlöksklyftor (valfritt)
3 dl rårismjöl
2 1/2 dl rismjöl
1/2 dl fiberHUSK®

Sätt ugnen på 225°.

• Rör ut jästen i vattnet. Rör därefter ner ägg, olivolja, havssalt och pressade vitlöksklyftor. Vitlöken kan uteslutas om man så önskar.
• Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i äggblandningen.
• Kör degen i  5 min. Täck med plast och låt vila i 30 min.
• Ta upp degen och dela den i 4 eller 6 längder. Forma avlånga baguetter mellan händerna som du sedan tvinnar genom att snurra åt motsatt håll. Strö lite rårismjöl över. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och täck med bakduk. Låt vila 2 timmar.
• Sätt ugnen på 225°. Grädda baguetterna i ca 20 min. Låt svalna på galler.
• Baguetterna bör svalna helt innan de skärs upp. De baguetter som inte äts upp går att förvara i rumstemperatur i påse ungefär 2 dagar. Värm gärna innan de serveras igen då vitlökssmaken tydligare kommer till sin rätt.

Recept av Mekto Ganic.