Glutenfria Vitlöksbaguetter

Franska vitlöksbaguetter med härlig smak. Små fina vitlöksbaguetter att bjuda till frukost eller ha med som mellanmål med friskt pålägg. Saftiga och glutenfria.

  • Magiskt goda!
  • Naturligt glutenfria ingredienser
  • Ca 6 st

Ingredienser vitlöksbaguetter:

  • 10 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 vispade ägg
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 2 tsk havssalt
  • 4 pressade vitlöksklyftor (valfritt)
  • 3 dl rårismjöl
  • 2 1/2 dl rismjöl
  • 1/2 dl EKO psyllium

Sätt ugnen på 225°.

  1. Rör ut jästen i vattnet. Rör därefter ner ägg, olivolja, havssalt och pressade vitlöksklyftor. Vitlöken kan uteslutas om man så önskar.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i äggblandningen.
  3. Kör degen i  5 min. Täck med plast och låt vila i 30 min.
  4. Ta upp degen och dela den i 4 eller 6 längder. Forma avlånga baguetter mellan händerna som du sedan tvinnar genom att snurra åt motsatt håll.
  5. Strö lite rårismjöl över. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och täck med bakduk. Låt vila 2 timmar.
  6. Sätt ugnen på 225°. Grädda baguetterna i ca 20 min. Låt svalna på galler.
  7. Baguetterna bör svalna helt innan de skärs upp. De baguetter som inte äts upp går att förvara i rumstemperatur i påse ungefär 2 dagar. Värm gärna innan de serveras igen då vitlökssmaken tydligare kommer till sin rätt.

Recept av Mekto Ganic.