Sockerberoende

Testa dig själv här – är du sockerberoende?

Har du testat alla dieter som finns de senaste åren? Känner du att du pendlar upp och ner i vikt utan att få kontroll på vad du äter? Känner du att det mesta i ditt liv kretsar kring mat och att du har svårt att få kontroll på dina matvanor?

Då är du inte ensam, de flesta tror sig veta idag vad man ska äta för att må bra, ändå gör man det inte. Mycket av den processade mat vi äter idag är framtagen för att vi ska äta mer och mer och få svårare och svårare att säga nej. Det är inte fel på dig, det är fel på maten du äter. Gör ett enkelt första test här nere för att se om du ligger i riskzonen för att ha ett sockerberoende och i såna fall behöver få hjälp att få kontroll på dina matvanor.

*Med sötsaker/mat menas kolhydrater som innehåller socker eller vitt mjöl såsom godis, glass, läsk, kakor, bullar, sylt men även vitt bröd, pasta, ris, pizza, sötningsmedel, flingor, potatis, energidryck m.m med eller utan tillsatt fett.

UNCOPE Sötsaker och mat*

  • Har Du någonsin ätit mer sötsaker/mat* än du tänkt dig och/eller fortsatt äta sötsaker/mat* när du inte tänkt dig det?
  • Har Du någon gång försummat några av dina vardagliga åtaganden på grund av att du ätit för mycket sötsaker/mat*?
  • Har Du någonsin känt att Du vill eller behöver ändra ditt sätt att äta eller handskas med sötsaker/mat*?
  • Har någon, tex familj eller vänner, anmärkt/protesterat på hur mycket sötsaker/mat* du äter?
  • Har Du någonsin varit helt upptagen/besatt av tankar på när Du skall få äta eller köpa sötsaker/mat* igen?
  • Har Du någonsin använt sötsaker/mat* för att lindra obehagliga känslor som tex nedstämdhet, tristess, ensamhet, trötthet, energibrist, irritation, värk och/eller annat obehag?
  • Jag är intresserad och vill få information om att eventuellt göra ytterligare kartläggning med SUGAR för att ta reda på om jag har ett sockerberoende.