Zotter Choklad får fina utmärkelser

På bild: Josef Zotter

George Bernardini har testat 271 chokladtillverkare från 38 olika länder och 2700 chokladsorter för hans bok ”Der Schokoladentester”. Arbetet har tagit Bernardini över två år och Zotter har blivit utsedd till en av de åtta bästa chokladtillverkarna i världen.

Zotter var tilldelad högsta betyg, 6 kakaobönor, i testet

”Zotter är i särklass det mest innovativa chokladföretaget i chokladhistorien. Under choklad-boomen var företaget en av de drivande krafterna. Produkterna är inte bara innovativa utan håller även konsekvent hög kvalitet. Dessutom är den väletablerade hand-gjorda chokladen kontinuerligt under utveckling.” – Georg Bernardini

Zotter Labooko Nicaragua

Världens bästa mjölkchoklad

Utifrån Bernardinis test är Zotters Labooko Nicaragua 50% den bästa mjölkchokladen i världen. Ett superlativ som ger häpnadsväckande mycket uppmärksamhet till den relativt lilla chokladfabriken i Bergl.

”Topp tio placeringarna innehöll många innovativa, överraskande och fascinerande upptäckter. Zotter tar hem förstaplatsen genom sin harmoniska choklad, ej för söt men ej heller för bitter smak, som ger en fantastisk njutning. Ett sant mästerverk.”
– Georg Bernardini

Fina placeringar för Zotters Nougat

I placeringarna om världens bästa nougatchoklad är Zotter också med i toppen. Tre av topp tolv placeringarna intas av choklad från Zotter. På fjärde plats Zotter Nougsus-Sesam, på tionde plats Zotter Nougsus-Peanut och på tolfte plats Zotter Nougsus-Cashew.

Zotter Nougsus

Georg BernardiniFörfattaren Georg Bernardini är en tränad konfektor och en av grundarna till konfektyrföretaget Coppeneur.

Efter att han drivit företaget framgångsrikt i 18 år lämnade han företaget 2010. Han besitter 27-års erfarenhet inom området och han har använt sina otroliga kunskaper och erfarenhet för att analysera världens chokladmarknad.

Leave a Reply